10.7.19

Stanovisko ČMOS PŠ k problematice výpočtu počtu nepedagogů podle nového financování od 1. 1. 2020

Zástupci Českomoravského odborového svazu pracovníků školství i zaměstnavatelů na problematiku výpočtu počtu nepedagogů podle nového financování od 1. 1. 2020 na jednání školské tripartity 25. 6. ministra R. Plagu upozornili. Ministerstvo školství v první fázi mělo vstoupit v jednání s jimi vybranými odbory školství krajských úřadů (Ústecký, Jihomoravský, Karlovarský a Praha) a hledat řešení, jak požadovali sociální partneři. Zástupci školských odborů budou situaci sledovat, projednávat se zástupci asociací a ministerstvem. Nejpozději na plánovaném jednání školské tripartity 3. 9. vyhodnotíme, jak se ministerstvu podařilo eliminovat vzniklé problémy ohledně stanovení počtu nepedagogických pracovníků zvláště na odborných školách.

1 komentář:

Eva Adamová řekl(a)...

Trošk mne tady v těchto informacch mate jedna věc. Ředitelé škol považují mistry odborného výcviku za nepedagogické pracovníky? Ředitelka odborné školy totiž v článku uvádí, že by mohla podle nového financování zaměstnat pět učitelů navíc, ale na lidi, kteří vedou dílny jí peníze budou chybět. Takže přemítám, jestli je skutečně chyba na straně ministerstva.